• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar

 
En värmande och kryddig rödvinstoddy. Receptet går förstås att halvera om man inte är så många.

En sats blir ca 11 dl
ImageHandler
Ingredienser:

2 citroner – zest och juice
2 st satsumas – zest och juice
2,5 dl socker
2,5 dl vatten
1,5 msk malen kanel
½ vanilljstång
1 flaska rödvin, 750 ml

 

Så här gör du:

Skala av det gula yttre skalet från citron och satsumas i långa ringlor med ett zestjärn eller en vanlig potatisskalare. Se upp så inte det vita kommer med eftersom det är bittert. Dela frukterna och pressa ut juicen. Dela vaniljstången och ta bort fröna.

Lägg i alla ingredienser utom citrusskalen i en kastrull eller gryta. Koka upp och låt sjuda mycket försiktigt under ständig omrörning tills sockerkristallerna har löst upp sig. Lägg i citrusskalen och sätt locket på grytan.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på kudden och förslut ordentligt. Låt stå i 4 timmar så alla smaker får tid utvecklas.

Lyft upp grytan ur Wonderbag och sila ditt gluhwein, värm upp det och servera.
 

Receptet är skapat av Jackie Cameron.
Skriv ut recept