• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    2,5 timmar
4 portioner

 

Ingredienser:

1 kg blandad svamp, tärnad (lämna små hela, halvera eller kvarta större)
0,6 dl flytande smör eller olja (50 g)
5 vitlöksklyftor, hackade
2 lökar, halverade sedan tunt skivade
5 dl grönsaksbuljong
1 rågad msk rökt paprika
1,5 dl grädde eler creme fraiche
1-2 tsk salt
0,5 dl färsk persilja, hackad
1 msk färsk timjan, hackad

 

Så här gör du:

Värm smöret eller oljan i en stekgryta med lock.

Tillsätt lök och vitlök och bryn i 5 minuter under omrörning.

Lägg i alla återstående ingredienser utom grädde och persilja.

Koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på den mjuka tygkudden och förslut ordentligt med dragsnöret. Låt stå i 2 ½ timmar.

Ta upp grytan ur bagen, rör i creme fraiche och den hackade persiljan. Smaka av kryddningen och servera exempelvis med ris och en fräsch sallad.

Skriv ut recept