• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    5 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar
varmcider

 

Ingredienser:
18 dl äppelcider
4,5 dl äppeljuice
1 msk honung (tillval)
6 kanelstänger
1 apelsin
½ apelsin, rivet skal
10-14 hela kryddnejlikor
3 st stjärnanis (tillval)
Rom, valfri (tillval)

 

Tillagning:

Häll äppelcidern och äppeljuicen i en 2,5 liters gryta eller kastrull med lock. Tillsätt honung, hela kanelstänger och stjärnanis. Lägg i det rivna skalet av en halv apelsin.

Peta hål i en apelsin med en tandpetare och stick försiktigt in kryddnejlikor i hålen. Lägg sedan ner hela apelsinen i grytan.

Koka försiktigt upp drycken och låt den sedan sjuda i 5 minuter med locket på.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt cidern stå och dra i minst 2 timmar.

Servera i värmesäkra glas eller muggar. Om du vill kan du toppa kryddcidern med din favoritrom. Garnera med kanelstänger och apelsinskivor. Perfekt att ha som välkomstdrink när du får gäster i vinter.
 

Skriv ut recept