• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    40 minuter
4 portioner
salmon_thai_curry

 

Ingredienser:
4 tjocka laxfiléer
1 dl råris
1 dl svart quinoa
1 liter vitkål, strimlad
2 röda paprikor, strimlade
3,5 dl kokosmjölk
3,5 dl vatten
4 msk röd currypasta
2 msk limejuice
2 msk honung
2 msk fisksås
3 vitlöksklyftor, hackad
1 liten röd chili, urkärnad och fintärnad
1 tsk salt (eller japansk sojasås)

Garnering:
Färsk basilika och koriander

 

Så här gör du:

Lägg allt utom laxen i en gryta och koka upp, lägg på locket och låt sjuda försiktigt i 15 minuter. Lägg laxen ovanpå curryblandningen, oroa dig inte om den sjunker lite, men se till att den inte är helt nedsänkt (laxen ska pocheras). Om det behövs, lägg till mer grönsaker i botten för att stötta upp fisken.

Lägg på locket igen och låt sjuda ytterligare 3 minuter för att få värmen upp i grytan.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt den stå i 40 minuter för att avsluta tillagningen.

Toppa med färsk basilika och koriander.

 

Skriv ut recept