• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    25 minuter
  • Wonderbag:
    2,5 – 3 timmar
Vegetarisk rätt
4-6 portioner
sotpotatiscurry-thai-style

 

Ingredienser:
1 msk olja
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
2 msk röd thaicurrypasta
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
750 g sötpotatis, skalad och tärnad
100 g minimajs, halverad på längden
2 msk farinsocker (eller alternativ sötning)
2 teskedar fisksås
2 tsk citronsaft

100 g haricot verts (lätt förvällda)
Färsk koriander till garnering

 

Så här gör du:

Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
Tillsätt paprikan och stek i ca 3 minuter.
Häll i den röda thailändska currypastan och låt fräsa i någon minut, tillsätt sedan kokosmjölk och vatten.
Lägg till alla övriga ingredienser, utom bönor och koriander.
Koka upp och låt sjuda i 20 minuter under lock. Rör om ett par gånger under tiden.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 2-3 timmar.
 
Vid servering: Hacka koriandern grovt. Koka bönorna i lätt saltat vatten eller stek dem hastigt i smör i någon minut.
Ta upp grytan ur Wonderbagen. Kolla att sötpotatisen är mjuk och rör i de gröna bönorna och den hackade koriandern. Servera rätten som den är eller tillsammans med ris.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept