• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    40 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar

 

Ingredienser:

Ett stort rödkålshuvud (ca 1 kg)
25 g smör
2 lökar, finhackade
Finrivet skal och saften av en apelsin (gärna ekologisk)
1 kryddnejlika
1 kanelstång
2,5 dl grönsaksbuljong
2 msk rödvinsvinäger
2,5 dl vatten
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk farinsocker ellen annan sötning

 

Så här gör du:

Ta bort de yttre bladen, skär sedan kålhuvudet i fyra delar och skär ut kärnan. Använd en vass kniv eller en matberedare och skär sedan kålen i tunna skivor.

Värm smöret i en stor kastrull eller stekgryta. Häll i löken och fräs tills den mjuknat (ca 5 minuter).

Tillsätt apelsinskal tillsammans med kanelstång i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.

Tillsätt sedan den strimlade kålen, häll över grönsaksbuljong, rödvinsvinäger, apelsinsaft, vatten, sötning och kryddor.

Koka upp, minska sedan värmen och låt sjuda med locket på i ca 20 minuter.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på den mjuka tygkudden och förslut ordentligt med dragsnöret. Låt stå i 2 timmar.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept