• Förberedelse:
    5 minuter
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    2–3 timmar
4-6 portioner
risgrynsgrot

 

Ingredienser:
3 dl grötris
5 dl vatten
2 msk strösocker (gärna råsocker)
2 st kanelstänger
2 msk smör eller margarin
1 l mjölk
1 tsk salt

 

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser utom mjölken i en medelstor tjockbottnad kastrull eller gryta. Koka upp, sätt på locket och låt sjuda försiktigt på svag värme i 10-15 min. All vätska ska ha sugits upp av riset.

Tillsätt mjölken och koka upp gröten, rör om hela tiden så den inte bränner fast. Stäng av plattan.

Sätt på locket på grytan och ställ den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt gröten stå i ca 2-3 timmar.

Rör om ordentligt innan servering. Om du behöver kan du tillsätta extra mjölk för att få önskad konsistens.
 

Skriv ut recept