• Förberedelse:
    10 min
  • Tillagning:
    15 min
  • Wonderbag:
    1,5-2 timmar
10 portioner

 

ratatouille-toasts

 

Ingredienser:

5 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika, urkärnad
1 medelstor zucchini, rensad från frön
1 medelstor gul squash, rensad från frön
1 medelstor aubergine, skär bort ändarna
4 stora tomater
1 msk färska timjanblad, hackade
1 msk färska oreganoblad, hackade
Salt och peppar

1 baguette, skivad i ca 1 cm tjocka skivor
1,5 dl getost (valfritt)

 

Så här gör du:

Ratatouille: Hetta upp 3 msk olja i en stor 4-5 liter gryta på medelvärme. Skär grönsakerna i ca 1 cm stora kuber. Lägg i löken och fräs i oljan tills den är mjuk. Pressa i vitlök och fräs i en minut. Häll i resten av grönsaksblandningen och tillsätt timjan och oregano och rör om. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen till medium och låt sjuda i 10 minuter under omrörning, tills tomaterna släpper sina safter och börjar koka.

Sätt på locket på grytan och ställ ner den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i ca 2,5 timme.

Crostini: Värm ugnen till 200° C. Pensla på de återstående 2 msk olivolja på baguetteskivorna. Placera brödskivorna på bakpapper och rosta i ugnen i 8 till 10 minuter eller tills de fått fin färg. Toppa varje skiva med 2-3 msk av ratatouille blandning.

Tips: Bred getost på varje crostiniskiva innan du toppar med ratatouillen.
Du kommer att göra tillräckligt med ratatouille så det räcker till middag eller lunch och dessutom få över som du till exempel kan använda i en pastasås eller lägga ovanpå en pizza senare.

 

Recept Yvette Van Boven, anpassat av Heidi Otto.

 

Skriv ut recept