• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    4–6 timmar
4 portioner
pulled_pork

 

Ingredienser:
1 kg fläskkarré
2 msk olivolja
1 msk farinsocker
1 msk chilipulver
1 msk salt
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, krossade
2,5 dl kycklingbuljong
4 msk äppelcidervinäger
1 msk Worcestershire sås
Barbecuesås (tillval)

 

Tillagning:

Putsa fläskkarrén från eventuella talglika fettbitar men lämna kvar allt mjukt fett. Skär upp köttet i 5-6 cm stora bitar. Salta.

Blanda socker, spiskummin, kanel, chilipulver och salt i en stor bunke (eller använd en färdig Cajun Rub). Gnid in kryddblandningen över fläskbitarna.

Värm 1 msk olja. Bryn fläskbitarna runt om i omgångar i en stor gryta (ca 6 liter). Tillsätt mer olja om det behövs. Ta ut köttet ur grytan och lägg åt sidan.

Lägg den hackade löken och vitlöken i grytan och fräs i några minuter tills den mjuknar.

Häll i hönsbuljong, äppelcidervinäger och Worcestershire sås och lägg tillbaka fläskköttet i grytan. Täck med ett tätslutande lock.

Koka upp, minska värmen till låg och låt sjuda försiktigt i ca 20 – 30 minuter med locket på.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i minst fyra timmar för att avsluta tillagningen.

Ta en bit kött från grytan och känn efter med en gaffel. När det går att dra isär utan någon som helst ansträngning är köttet klart.

Lyft över köttbitarna på en skärbräda och strimla dem med hjälp av två gafflar (släng eventuella stora bitar av fett).

Töm såsblandningen, som köttet lagats i, genom en sil över till en kastrull. Koka ihop spadet till en tjock sås och häll över köttet precis vid servering. Du kan även använda färdig barbequesås om du hellre vill det.

Servera gärna i pitabröd eller tortillarullar tillsammans med gräddfil och sallad.

 

Skriv ut recept