• Förberedelse:
    20 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    1 ½ timme
8-10 portioner


 

Ingredienser:
2 kg potatis
4 vitlöksklyftor
3 kuber kycklingbuljong
2 ½ dl gräddfil
1 paket cream cheese
Salt och peppar
Liten näve färsk hackad persilja (valfritt)
1 dl smör

 

Så här gör du:

Tvätta och hacka potatisen i grova bitar (skalet kan lämnas kvar – valfritt).
Koka upp potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt vitlök och buljong och låt koka tills potatisen mjuknat men fortfarande är lite fast – cirka 15 minuter.

Töm vattnet ur kastrullen över i en annan kastrull. Tillsätt gräddfil och färskost i potatisen och häll över lite av kokvätskan för att uppnå önskad konsistens.
Krydda med salt och peppar.

Sätt tillbaka kastrullen på spisen för att värma upp.

Sätt på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå 1 ½ timme. Tillsätt smör och eventuellt färsk hackad persilja innan servering.
 

Skriv ut recept