• Förberedelse:
    15 min
  • Tillagning:
    15 min
  • Wonderbag:
    1-5 timmar

 
En smakrik kycklingwok med inspiration från Indien. Denna wok för två personer passar utmärkt till vår lunchwarmer – den minsta varianten av Wonderbag – då rätten endast ska hållas varm. Lätt att ta med till jobbet eller att ha som en värmande picknicklunch en kylig dag.

2 portioner

kycklingwok_lunchwarmer
 

Ingredienser:

300 g kycklinglår
1 liten zucchini
2 morötter
1 paprika
1 dl rostade cashewnötter
½ dl strimlade, torkade aprikoser
½ dl strimlad, färsk ingefära
½ dl kokosolja
2 msk chilisås
1 msk garam masala (indisk kryddblandning)
1 msk gurkmeja
1 pressad lime
Salt och chiliflingor

 

Tillagning:

Skär kycklingkött, zucchini, morot och paprika i smala strimlor. Hetta upp hälften av kokosoljan och bryn kycklingköttet så det får lite färg.

Krydda med salt och chili. Häll upp i en bunke och stek grönsakerna i resten av oljan, krydda lätt.

Häll tillbaka köttet i stekpannan, blanda väl med garam masala, gurkmeja och lime. Smaka av om du vill ha mer sälta och hetta, blanda ner de rostade nötterna.

Värm tills det är rykande hett och lägg över woken i en matlåda och ställ ner i en mini-Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt igen väl.

 

Receptet är skapat av Birgitta Höglund.
Skriv ut recept