• Förberedelse:
    5 minuter
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
4 portioner

 
persiljeris

 

Ingredienser:
4,5 dl okokt långkornigt ris
9 dl kycklingbuljong
1 msk havssalt
25 g smör, skär i 8 bitar
3,5 dl finhackad italiensk persilja
3 msk pinjenötter, rostade

 

Så här gör du:

Koka upp buljongen i en 3-4 liters kastrull. Rör i ris och salt och låt sjuda med lock i 5 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 1 timme.

Ta upp kastrullen, lägg i smörklickarna och persiljan (rör inte om) och lägg på locket igen. Låt stå i 5 minuter.

Tillsätt pinjenötter och använd en gaffel för att blanda om riset. Servera på en gång. Detta ris är en utmärkt bas som passar till dina kyckling- och grönsaksrätter.

 

Skriv ut recept