• Förberedelse:
    30 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    4-8 timmar
4 portioner

En suverän allt-i-ett-rätt.

 

Ingredienser:

2 msk olivolja
1 gul lök, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 blekselleristjälkar, strimlade
2 morötter, fint tärnade
500 g kidneybönor, kokta och sköljda
2 msk tomatpuré
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
500 g krossade tomater (1 burk)
1 tsk timjan eller andra örter
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Färsk koriander

Så här gör du:

Skölj av bönorna i kallt vatten.

Häll olivolja, lök, vitlök, selleri och morötter i en stekgryta med lock. Bryn i 5 minuter eller tills det är gyllenbrunt.

Tillsätt bönor, tomatpuré, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.

Tillsätt tomater, örter, salt och peppar och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Sätt locket på grytan och ställ den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 4-8 timmar för att avsluta tillagningen.

Mixa soppan lite hastigt. Garnera med koriander.
Variera gärna soppan med olika tillbehör. Prova att lägga till lite rökt kyckling, pancetta, rökt skinka, chili, soltorkad tomatpasta eller basilikatpesto eller något annat som du tycker är gott.

Tips! Soppan går också bra att frysa, så dubbla gärna receptet och gör en större laddning.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept