Matig köttsoppa med högrev
4 portioner

Ingredienser:
500 g benfri högrev 3 dl svarta bönor, kokta (på burk) 3 dl kidneybönor, kokta (på burk) 2 dl torkade belugalinser 1 dl vatten (skyn från stekpannan) 1 gul lök, hackad 1 purjolök, skivad 4 vitlöksklyftor, hackade 2 stora morötter, slantade 1 chili, hackad 1 zucchini, skalad och skivad 1 röd paprika skivad 2 lime, saften 2 msk äppelcidervinäger 2 buljongtärningar 7 dl liter vatten 1 msk oregano 1 msk paprikapulver salt och peppar persilja, hackad till garnering |
Så här gör du:
Skölj bönor och linser i vatten och häll över i en gryta.
Skär köttet till mindre bitar, (ca 2 x 2 cm) och bryn det i smör på hög värme. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan. Slå i en deciliter vatten i pannan och fräs upp till en sky och häll över.
Fortsätt fylla på med lök, purjo, vitlök, morötter, chili och zucchini. Pressa över limesaft och häll i vinäger. Smula i buljongtärningarna och fyll upp med vattnet (det ska täcka ingredienserna). Krydda ordentligt.
Koka upp och låt puttra under lock på spisen i 15 min. Rör om ordentligt. Lägg i paprikan, låt soppan koka upp igen och låt sjuda i ytterligare ett par minuter.
Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i minst 6 timmar.
Strö över persilja och servera gärna med en klick crème fraiche eller en apelsin- och fetaostcreme.
Apelsin- och fetacreme mosar du ihop av:
1 apelsin, det rivna skalet
150 g fetaost
2 dl creme fraiche
salt, peppar