• Förberedelse:
    5 minuter
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar
4-6 portioner

När du långkokar köttfärssås blir den mör och full av härliga smaker.

 
mustig_kottfarssas

 

Ingredienser:

600 gram köttfärs
3 msk tomatpuré
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 dl rödvin
2 msk kalvfond eller oxfond
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 riven morot
1 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 tsk grillkrydda
1 krm timjan
1 nypa cayennepeppar

 

Tillagning:

Bryn lök och vitlök i en stekgryta på medelvärme tills de blir mjuka. Klicka i tomatpuré och låt den steka med lite. Tillsätt köttfärs, rödvin och kalvfond och bryn tills färsen är genomstekt (ca 5 minuter).
Häll på de krossade tomaterna och den rivna moroten. Krydda och låt koka ihop 10 minuter. Smaka av. Krydda mer om det behövs. Blanda i creme fraichen och låt såsen koka upp igen, lägg ett tättslutande lock på grytan och låt sjuda i ytterligare ett par minuter.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och förslut bagen ordentligt med dragsnöret. Låt rätten stå i ca 4 timmar (eller längre).

Servera tillsammans med tagliatelle och en fräsch sallad.
Om du vill kan du ersätta pastan med en zucchinipasta, gräddkokt vitkål, blomkål eller färsk spenat och smörstekta sockerärter.

Så här enkelt gör du zucchinipasta:
Hyvla zucchini med en osthyvel och släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunder. Häll av vattnet och servera direkt.

 

Skriv ut recept