• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    5 timmar
Vegetarisk rätt
4-6 portioner
marockansk-vegotagine

 

Ingredienser:
2 msk smör till stekning
300 g butternut-pumpa, tärnad
150 g palsternacka, skalad och halverad
150 g sötpotatis (ca en halv), skalad och tärnad
2 medelstora lökar, grovhackade
300 g morötter, skalad och skuren i lika stora bitar som pumpan
6 torkade aprikoser, halverade
6 urkärnade dadlar, halverade
1 tsk gurkmeja
1 tsk kummin
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk grov svartpeppar
1/2 tsk chili flingor
2 tsk salt
5 dl grönsaksbuljong

4 mindre zucchini, tunt skivade
1 msk färsk hackad persilja
1 msk hackad färsk koriander

 

Så här gör du:

Bryn löken lätt i smöret.
Lägg till alla ingredienser, utom zucchini, persilja och koriander.
Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Lägg på ett tättslutande lock.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 5 timmar.
 
Ta upp grytan ur Wonderbagen. Rör i tunt skivad zucchini, persilja och koriander. Servera gärna med cous cous

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept