• Förberedelse:
    5 – 10 minuter (marineras över natten)
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    3 – 4 timmar
4 portioner

chicken-marbella
 

Ingredienser:

1,2 kg kycklingbröstfiléer, i mindre bitar
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk torkad oregano
0,5 dl rödvinsvinäger
0,75 dl olivolja
12 st katrinplommon, urkärnade och delade
1 dl spanska gröna oliver, urkärnade
1 dl kapris och lite av det saltade vattnet
3 st lagerblad
1 tsk grovt havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
(marineras)

0,75 dl farinsocker
2,5 dl vitt vin
1 buljongtärning utblandad med 1 dl vatten
1/2 dl persilja eller koriander, hackad

 

Så här gör du:

Blanda kyckling, vitlök, oregano, peppar, grovt salt, vinäger, olivolja, katrinplommon, oliver, kapris med saltat vatten och lagerblad. Täck över och låt marinera i kylskåp över natten.

Häll över kyckling och marinad i gryta på medelhög värme på spisen. Häll i vitt vin och strö över farinsocker (häll på lite vätska om det behövs så kycklingen är täckt). Koka upp och låt sjuda med locket på i 15 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Behåll locket på och ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt den stå i 3-4 timmar.

Lägg upp kycklingen upp på ett serveringsfat tillsammans med katrinplommon, oliver och kapris. Häll några skedar sky från grytan över kycklingen och strö över generöst med persilja eller koriander. Servera tillsammans med ris eller bulgur och ett gott bröd.

 

Skriv ut recept