• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    1,5 timmar
Vegetarisk rätt
4 portioner

lasagne
 

Ingredienser:
2 msk olivolja
400 g fryst bladspenat, tinad
1 burk kronärtskockshjärtan, hackad (valfri)
ca 300 g färska champinjoner, skivade
1 dl svarta oliver, skivade
500 g ricotta
8 dl tomatsås (t.ex. smaksatt med vitlök och basilika)
lasagneplattor, färska
250 g mozzarella riven i bitar (2 mindre påsar)
1,5 dl riven parmesan
1/2 tsk torkad timjan
Salt och peppar

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 180ºC. Fräs champinjoner i olivolja tills de mjuknat. Blanda champinjonerna med spenat, kronärtskockshjärtan, oliver, ricotta och parmesanost till en röra.

Ta fram en stekgryta (t.ex. i gjutjärn) eller en ugnsfast form/karott med lock (3-4 liter).
Häll ca 1,5 dl tomatsås i botten. Täck med lasagneplattor. Varva tomatsås och spenat- och ricottaröran med lasagneplattor. Avsluta med sås, mozzarella och lite parmesan på toppen.

Ställ grytan i ugnen utan lock i 15 minuter så ostlagret får fin färg.
(Om ugnen hållit en temperatur över 180 grader, låt formen svalna till 180 grader innan du ställer ner den i bagen.)
Vira en handduk runt grytan så du skyddar bagens sidor. Sätt på på locket på formen och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 1,5 till 2 timmar.
 

Skriv ut recept