• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
4 portioner

Den här rejäla soppan kan serveras som en huvudmåltid tillsammans med ett knaprigt bröd.
 

Ingredienser:

2 msk olivolja
4 kycklingbröst, med skinn och ben
4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
1 tsk färsk ingefära, skalad och riven
2 lökar, skalade och finhackade
2 morötter, skalade och rivna
2 potatisar, skalade och rivna
2 msk färsk timjan
2 tsk vetemjöl
2,5 dl buljong
2,5 dl majskorn, alt. avskalad majs från kokt majskolv
2,5 dl mjölk
Salt och peppar

Så här gör du:

Hetta upp olja i en stekgryta med lock. Tillsätt kycklingen och stek tills den är gyllenbrun. Lyft kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Avlägsna skinn och ben och skär köttet i kuber.

Tillsätt vitlök, ingefära, lök, morötter, potatis och timjan i grytan och stek försiktigt i 10 minuter.

Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Tillsätt mjöl och låt sjuda i fem minuter. Rör om hela tiden.

Häll i buljong, majs och kryddor och låt sjuda under lock i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt mjölken, koka upp och ta bort grytan från värmen omedelbart.

Sätt locket på grytan och ställ den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 1 timme för att avsluta tillagningen.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept