• Förberedelse:
    15 miuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar

4-6 portioner

currygryta

 

Ingredienser:

ca 1 kg färsk kycklingfilé
 eller kycklinglårfilé
olivolja till stekning

2-3 vitlöksklyftor

400 ml kokosmjölk

1 sats currypasta enligt nedan:
2 tsk curry

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver, gärna starkt

1 tsk garam masala

1 tsk ingefära

1 msk tomatpuré

1/2-1 tsk sambal oelek

 

Tillagning:

Börja med att blanda samman currypastan enligt receptet.


Skär kycklingfilén i önskade bitar och hacka vitlöken. Stek kyckling och vitlök tillsammans i oljan i ett par minuter. 

Tillsätt currypastan och låt bryna i ytterligare några minuter.


Häll på kokosmjölken och lägg på ett tättslutande lock. Koka på svag värme i ca 15 min.


Ställ ner den varma grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg tyglocket på, knyt igen väl och låt stå i 2 timmar eller längre.

Servera till exempel med råris eller blomkålsris och en spenat- och paprikasallad toppad med lite valnötter.
 

Skriv ut recept