• Förberedelse:
    20 min
  • Tillagning:
    15 min
  • Wonderbag:
    3-4 timmar
4-5 portioner
kramig_dijonkyckling
Ingredienser:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 kg kyckling. Lår- eller bröstfilé
1 msk soja
dragon, citronpeppar och salt
1/2 purjolök
10-15 st skogschampinjoner (eller vanliga)
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 zucchini
5 dl creme fraiche
2 st kycklingbuljongtärningar
upplösta i 2 dl vatten
2-3 tsk dijonsenap

 

Så här gör du:

Hacka lök och vitlök och bryn i olja i en stekgryta. Bryn kycklingen lätt på båda sidor i en blandning av olja och soja. Krydda. Häll över kycklingen i stekgrytan.

Hacka purjolöken, skär champinjoner, zucchini och paprika i större bitar och lägg ner i grytan. Häll i creme fraiche och buljong. Rör om och låt koka upp. Låt sjuda försiktigt under lock i 8-10 min.

Behåll locket på och ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 3-4 timmar.

Servera med ris eller bulgur och en fräsch sallad till.
 
 
Tips! Rätten passar också utmärkt som pastasås.

Skriv ut recept