Kronärtskocks-dipp med ädelost, spenat och bacon
- Förberedelse:
10-15 minuter - Tillagning:
15 minuter - Wonderbag:
1,5 timme
10-12 portioner

Ingredienser:
2 eller 3 skivor bacon ½ lök, grovt hackad 1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna och grovt hackade 1,5 dl fryst hackad spenat, tinad och väl avrunnen ½ dl röd paprika, hackad ½ dl lättmajonnäs 1 dl färskost 4 msk ädelost, smulad 1 vitlöksklyfta, krossad 1/2 tsk fransk senap en handfull färsk hackad persilja |
Så här gör du:
Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper, smula, täck över och kyl.
Fräs löken i en liten gryta eller kastrull (2 liter), gärna i baconfettet, tills den är mjuk.
Lägg hackade kronärtskockshjärtan, hackad spenat, röd paprika, majonnäs, färskost, ädelost, vitlök och senap. Rör om.
Lägg på locket på grytan, koka upp och sjud på medelvärme i ca 5-10 minuter. När innehållet är genomvarmt.
Behåll locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt den stå i 1 ½ timme.
Innan serveringen, rör i baconet och strö hackad persilja på toppen.
Dippa gärna grillad vitlöksciabatta.
Skriv ut recept