• Förberedelse:
    10-15 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    1,5 timme
10-12 portioner
spinach-artichoke-dip

 

Ingredienser:
2 eller 3 skivor bacon
½ lök, grovt hackad
1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna och grovt hackade
1,5 dl fryst hackad spenat, tinad och väl avrunnen
½ dl röd paprika, hackad
½ dl lättmajonnäs
1 dl färskost
4 msk ädelost, smulad
1 vitlöksklyfta, krossad
1/2 tsk fransk senap
en handfull färsk hackad persilja

 

Så här gör du:

Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper, smula, täck över och kyl.
Fräs löken i en liten gryta eller kastrull (2 liter), gärna i baconfettet, tills den är mjuk.
Lägg hackade kronärtskockshjärtan, hackad spenat, röd paprika, majonnäs, färskost, ädelost, vitlök och senap. Rör om.
Lägg på locket på grytan, koka upp och sjud på medelvärme i ca 5-10 minuter. När innehållet är genomvarmt.

Behåll locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt den stå i 1 ½ timme.

Innan serveringen, rör i baconet och strö hackad persilja på toppen.
Dippa gärna grillad vitlöksciabatta.

 

Skriv ut recept