• Förberedelse:
    2 minuter
  • Tillagning:
    3 minuter
  • Wonderbag:
    20 minuter
4 portioner

 

polentakram

 

Ingredienser:

7 1/2 dl vatten
1 1/2 dl polenta
1 buljongtärning
50 g flagad parmesanost
2 msk smör eller margarin
salt och peppar

 

Tillagning:

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Vispa ner polentan och låt småputtra utan lock ca 3 minuter under omrörning.

Rör ner parmesanosten och matfettet i polentan. Krydda med salt och peppar.

Sätt locket på kastrullen. Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 20 minuter.

Servera gärna med en smörklick på. Gott att äta tillsammans med exempelvis fläskfilé och svampfräs.

 

Skriv ut recept