4 portioner
sarahschicken

 

Ingredienser:
100 g tärnat rökt bacon
ca 1,2 kg hel kyckling skuren i 8 bitar
(alt. 8 färdigskurna bitar med skinn)
1 msk vetemjöl
1,5 dl torrt vitt vin
2 stora purjolökar, tvättade och skurna i 2 cm stora bitar
1/2 kg små färskpotatisar, tvättade
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
2 tsk hackad, färsk dragon

 

Så här gör du:

Värm en gryta på hög värme, tillsätt bacon och fräs i någon minut tills fettet börjar släppa i pannan.

Lägg i kycklingnbitarna och fräs med i 5 till 10 minuter, tills ytan har fått fin färg. Vänd på delarna då och då. Strö 1 msk vetemjöl över kycklingen och blanda om.

Tillsätt 150 ml torrt vitt vin, rör om väl. Avlägsna eventuella karamelliserade bitar från grytans botten. Tillsätt sedan 10 dl vatten, purjolök, potatis, crème fraiche och senap. Koka upp, minska värmen och låt sjuda i 15 minuter.

Täck grytan med ett tätslutande lock och ställ den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i cirka 4 till 6 timmar.

Krydda med dragon efter smak innan serveringen.

Servera gärna med ångade gröna bönor eller förvälld broccoli.
Tips: Om du inte har tid eller lust att stycka en hel kyckling kan du helt enkelt köpa 8 färdigskurna kycklingbitar med skinn. Gärna drumsticks, lår eller bröstbitar.

 

Skriv ut recept