• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
Receptet är skapat av Birgitta Höglund.
2-3 portioner

 

 

Ingredienser:

400 g kolja eller annan vit fisk
250 g champinjoner
100 g cocktailtomater
10 cm purjolök
3 morötter
2 vitlöksklyftor
2 röda spetspaprikor
2 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong (klicka för recept)
2 dl grädde eller kokosgrädde
2 msk riven ingefära
1 msk tomatpuré
1-2 tsk chiliflingor eller färsk chili
2 tsk salt till fisken
Saft av 1 citron eller lime
50 g smör eller kokosolja
Örtsalt till smaksättning av grytan

 

Så här gör du:

Skär fisken i bitar, ca 3×3 cm, lägg dem i en bunke.
Häll över pressad citrussaft och salt, blanda om väl.

Dela svampen mitt itu och sen i tunna skivor
Skär morötterna i slantar, tomaterna i klyftor och paprikan i små tärningar.
Strimla purjolöken och vitlöken fint.

Börja med att bryna smöret och steka svampen så den får lite färg, krydda med örtsalt och chili.
Tillsätt övriga grönsaker, tomatpuré och ingefära och låt fräsa några minuter.

Häll på buljong och grädde, låt koka upp och puttra fem minuter under lock.
Tillsätt fiskbitarna, skaka bara om grytan lite försiktigt så de kommer ner i vätskan.

Smaka av med örtsalt och tillsätt fiskbitarna med citrussaften.

Lägg på lock och koka upp i 2 minuter.
Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl.
Låt grytan lagas klart på eftervärmen i ca 1 timme.

Tack vare den varsamma tillagningsmetoden så blir inte fisken seg och torr, som när den får koka för länge på spisen.

Skriv ut recept