4 port

 

kottgryta_turkisk
Ingredienser:

600 g lammstek i små bitar (nöt, vilt, fläsk går också bra)
200 g champinjoner
200 g cocktailtomater
½ liter tärnad aubergine
½ liter tärnad pumpa
3 små, gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
Salt
Chiliflingor
100 g smör till att steka allt i omgångar
2 dl kycklingbuljong att koka kött och grönsaker i

 

Så här gör du:

Skär och hacka grönsakerna i små bitar, allt steks i omgångar och kryddas med salt och chili.

Häll ner det eftersom i grytan och torka ur stekpannan emellan.

Häll på buljongen och lägg på tättslutande lock. Koka köttgrytan i 15 minuter.

Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket, knyt igen väl och låt stå i 3-4 timmar.

Servera rykande het med smulad fårost och bladpersilja.
 

Receptet är skapat av Birgitta Höglund.
Skriv ut recept