• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar
4-6 portioner
kottgrytarodvin

 

Ingredienser:

1-2 st gula lökar
1/2 purjolök
3-4 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
3-4 st morötter
10-15 st champinjoner
1 röd paprika

ca 1 kg högrev eller grytbitar av nöt
2 msk soja
2 burkar krossade tomater
1/2 tub tomatpuré

1 broccoli
1 grön zucchini
8-10 st brysselkål
15-20 st små syltlökar
1 msk kalvfond
2 st buljongtärningar
2 dl rött vin
2 lagerblad
salt och peppar

 

Så här gör du:

Skär lök, purjolök och vitlök i mindre bitar, hacka chilin och bryn alltsammans i en stekpanna. Skala och tärna morötter, champinjoner och paprika och bryn i stekpannan. Lägg över grönsaksröran i en grytan.

Skär köttet i mindre bitar och bryn dem i stekpanna med olja och soja och en hackad vitlöksklyfta. Lägg över i köttbitarna i grytan med de grönsakerna och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och vin.

Skär broccoli i bitar, tärna zucchini och lägg i grytan tillsammans med brysselkål och syltlök. Krydda med lagerblad, salt och peppar.

Koka upp och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.

Behåll locket på och ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 3 – 4 timmar. Om du låter grytan stå längre i bagen så blir köttet ännu mörare.

Servera med bulgur, ris eller potatis och en fräsch sallad.
 

Skriv ut recept