• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar

 

Juliga revben
 

Ingredienser:

ca 1 kg rev (rev av bog)
1,5 msk himalayasalt
1 msk kryddpeppar
2 st lagerblad
1 st apelsin
1 st lök
0,5 msk nejlikor (hela)
5 cm färsk ingefära
Vatten

 

Så här gör du:

Skala apelsinen och skär itu den på mitten.
Skala löken och skär itu den på mitten.
Tryck i nejlikorna i lökhalvorna.
Skala ingefäran och skär upp den i slantar.

Lägg reven och alla övriga ingredienser i en gryta och fyll på med vatten så att det täcker allt.
Koka upp och låt koka under lock i 30 minuter.

Ta grytan från spisen. Behåll locket på och placera den på ett underlägg i din Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt igen väl. Låt stå i 4 timmar.

Lyft upp dina rev ur grytan. Skär upp och njut av underbart goda kokta revben med smak av jul.

Sila buljongen och spara för att senare kunna använda i en soppa eller gryta. Den går utmärkt att frysa.

 

Receptet är skapat av Jenny & Magnus Andersson, Under vårt tak.
Skriv ut recept