• Förberedelse:
    5 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
Vegetarisk rätt
4 portioner
italiensk_gronsaksgryta

 

Ingredienser:
2 msk olivolja
2 medelstora zucchini, tärnad (ca 1 cm kuber)
1 medelstor aubergine, tärnad (ca 1 cm kuber)
1 stor lök, tunt skivad
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
7 dl tomatsås (2 burkar, t.ex. smaksatt med lök, vitlök och örter)
4 msk riven parmesanost

4,5 dl couscous
7 dl grönsaksbuljong (till couscousen)

 

Så här gör du:

Hetta upp olivolja i en 3-4 liter gryta eller kastrull på medelvärme. Bryn zucchini, aubergine, lök i 15 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Rör om då och då. Salta och peppra.

Blanda i tomatsås och ost. Koka upp, sänk värmen och låt rätten sjuda under omrörning i 10 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 1-2 timmar.

Servera grönsaksblandningen på varm couscous.

 

Skriv ut recept