• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    55 minuter
  • Wonderbag:
    3 timmar
4-6 portioner
Ingredienser:

1 hel kyckling
1 msk torkad timjan
½ citron
1 dl vanligt mjöl, kryddat med salt och peppar
3 msk olivolja
10 vitlöksklyftor, skalade och krossade
1 grön chili, urkärnad och finhackad
1 lök, skalad och finhackad
1 aubergine, hackad och saltad i 10 minuter
1 morot, skalad och finhackad
½ grön paprika, urkärnad och finhackad
2 msk torkad rosmarin
1 burk hackade tomater (ca 350 g)
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning, grönsaks- eller kyckling
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk brunt socker
1 dl hackad färsk persilja

Så här gör du:

Lossa kycklingens skinn och häll försiktigt timjan mellan skinnet och köttet. Tryck in citron i hålrummet.
Täck kycklingen med det kryddade mjölet.
Värm oljan i en gryta och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och vrid kontinuerligt.
Lyft ur kycklingen ur grytan.

Tillsätt vitlök, chili, lök, aubergine, morot, grön paprika och rosmarin i grytan och stek försiktigt i 5 minuter.

Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, ättika och socker. Koka upp, lägg på locket och låt sjuda i 15 minuter.

Lägg tillbaka kycklingen i grytan med bröstet nedåt och skeda över lite av grönsaksblandningen över kycklingen.

Lägg locket på grytan, koka upp och koka försiktigt i 30 minuter.

Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 3 timmar för att avsluta tillagningen.

Garnera med hackad färsk persilja.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept