• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    5 minuter
  • Wonderbag:
    2–3 timmar
Vegetarisk rätt
4 portioner
gronsakagyta_linser

 

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
0,5 dl röda linser
0,5 tsk salt
500 gr krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl vatten
0,5 röd chili
basilika

 

Så här gör du:

Lägg linserna i blöt medan du hackar grönsakerna.

Hacka lök, chili och vitlök och bryn i olja i en mindre gryta eller kastrull (ca 2 liter).

Skär sötpotatisen i mindre bitar och lägg i dessa tillsammans med linserna i grytan.

Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och vatten i kastrullen, rör om, koka upp och låt sjuda i ca 5 min med tättslutande lock.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 2-3 timmar.
 
Denna grönsaksrätt är god att äta som den är eller att ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött. Toppa gärna med färsk basilika.

 

Skriv ut recept