• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    35 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar
4-6 portioner

En klassiker – rik på smak och arom. Underbar som en förrätt eller som en huvudmåltid med ett knaprigt franskbröd med smält gruyere.
 

Ingredienser:

0,5 dl olivolja
1 msk smör
6 stora lökar, skalade och tunt skivade
4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
2 kvistar timjan
1 msk farinsocker (eller annan sötning)
2 msk vetemjöl (eller alternativ redning)
2,5 dl torrt vitt vin (kan ersättas med 2,5 dl grönsaksbuljong)
5 dl grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du:

Hetta upp olja och smör i en stekgryta med lock. Tillsätt löken och stek mycket försiktigt under 10 minuter. Akta så att inte löken blir brun.

Tillsätt vitlök och socker. Fortsätt att koka på svag värme i ytterligare 15 minuter.

Tillsätt mjölet och koka i 2 minuter – rör om hela tiden.

Häll i vinet och blanda om.

Häll försiktigt i buljongen och låt koka upp.
Lägg locket på grytan och låt sjuda i 5 minuter på medelvärme.

Sätt på locket på grytan och ställ den på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 2 timmar.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept