• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
Receptet är skapat av Birgitta Höglund.
4 portioner

 

 

Ingredienser:

6-800 g fiskfilé
100 g smör/kokosolja
4 tomater
1 stor zucchini
2 gröna paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl ajvar relish, jag använde mild
2 dl kycklingbuljong
2 msk gurkmeja
1 msk timjan
Salt
Chiliflingor
Aioli till serveringen

 

Så här gör du:

Skär fisken i kuber på 3×3 cm, krydda med salt och chili.

Dela zucchinin på längden och halvorna på längden igen, skär i centimetertjocka skivor.

Kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och strimla lök och vitlök.

Bryn smöret i en gryta och fräs grönsakerna några minuter, krydda lätt med salt och chili.

Skär tomaterna i tärningar och rör ner tillsammans med ajvar, kycklingbuljong, gurkmeja och timjan.

Koka upp och låt puttra 10 minuter under lock, smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta. Blanda försiktigt ner fisken och koka upp en minut till med locket på.

Vill du ha en mildare variant, mer som en soppa, så tillsätt 2-3 dl grädde eller kokosgrädde tillsammans med buljongen.

Ställ grytan med lock på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl.

Låt fiskgrytan lagas klart i bagen i 1 timme.

Skriv ut recept