• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    5 minuter
  • Wonderbag:
    2 – 3 timmar
En burk, ca 500 g
fikon-citrusmarmelad

 

Ingredienser:
3 st apelsiner
3 st lime
3-4 st torkade fikon
3 dl vatten
3 dl strösocker

 

Så här gör du:

Tvätta frukterna väl och hyvla tunt skal från både apelsin och lime (använd ej det vita under skalet).

Skala frukten och skär fruktköttet i mindre bitar. Strimla fikon och citrusskal. Lägg all frukt i en mindre kastrull. Tillsätt vatten, socker och bitarna från skalen.
Koka upp och låt sjuda försiktigt i fem minuter med locket på.

Behåll locket på och ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt marmeladen låt stå i 3-4 timmar.

Tag ur kastrullen ur bagen, sila försiktigt av vattnet och mosa till fruktköttet med en sked och häll över marmeladen i en lämplig syltburk.

Marmeladen är god till ost och kex eller till rostat bröd.
 

Skriv ut recept