• Förberedelse:
    1 minut
  • Tillagning:
    10 minuter
  • Wonderbag:
    1-3 timmar
6-10 portioner

 

chokladdipp
 

Ingredienser:

2,25 dl vispgrädde
3,4 dl mörk choklad (chips eller hackad blockchoklad)
1 st vaniljstång
¼ tsk salt

 

Så här gör du:

Häll vispgrädden liten gryta eller kastrull och koka upp den på spisen på medelhög värme. När grädden börjar bubbla, tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Dela och skrapa ur vaniljstången. Rör ner urskrapet i grädden tillsammans med saltet.

När chokladen bubblar och blivit slät, lägg locket på grytan och placera den på ett underlägg i din Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt.
Lämna chokladen i bagen i 1-3 timmar.

Ta upp grytan ur Wonderbag. Häll upp chokladdippen i skålar och servera.

Nu kan du doppa allt från färska jordgubbar till hela fruktspett eller kakor. Om du vill kan du till och med doppa bacon. Lägg då baconskivor i en långpanna och stek i ugnen på ca 175 grader tills de blivit knapriga.

 
 

Recept: Whitney Bond, Little Leopard Book

 

Skriv ut recept