• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    2–4 timmar
4-6 portioner
chili_con_carne

 

Ingredienser:
500 g köttfärs
2 gula lökar, hackade
olivolja till stekning
3 morötter, tärnade
1 burk blandade bönor, avrunna, ca 400 g
1 burk vita bönor i tomatsås, ca 400 g
2 dl vätska (öl, cola eller vatten)
1 burk krossade tomater, ca 380 g
1 tub tomatpuré, 200 g
1 paprika, tärnad
3 lagerblad
3-4 msk spiskummin
Salt och peppar
cayennepeppar efter smak

 

Så här gör du:

Fräs lök och morot i olivolja i en tjockbottnad gryta på spisen. Tillsätt köttfärsen och bryn tillsammans tills färsen är genomstekt.

Tillsätt alla ingredienser, förutom bönorna och koka i 15 minuter.

Häll i bönorna och låt puttra i ytterligare 10 minuter.

Lägg i lagerblad och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Sänk värmen och låt puttra på spisen i 2-3 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt rätten tillredas i 2-4 timmar.

Severa gärna med ris, gräddfil, matyoghurt, jalapenopeppar och bröd eller nachochips.
 

Skriv ut recept