• Förberedelse:
    5 minuter
  • Tillagning:
    20 minuter
  • Wonderbag:
    6 timmar
Vegetarisk rätt
4-6 portioner
Weakday_bean_brownrice_burritos

 

Ingredienser:
3 msk olivolja
2 gula lökar, tärnade
1 påse burrito kryddmix (eller taco kryddmix)
400 g (1 burk) pintobönor eller borlottibönor (med sin vätska)
1 burk krossade tomater
1 mild grön chili, hackad
2,25 dl råris
4,5 dl vatten
1 dl riven cheddarost
Tortillabröd
Salt och peppar

Garnering: (valfri)
Salsasås
Riven cheddarost
Matyoghurt eller gräddfil

 

Så här gör du:

Hetta upp en 2,5 eller 3 liters gryta på medelhög värme. Tillsätt olivolja och fräs löken i 5 minuter tills den är mjuk och fått färg.

Tillsätt kryddmix, bönor (med spadet från burken), chili, tomater, ris och vatten. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 10 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 6-7 timmar.

När det är dags att servera, rör i den rivna cheddarosten och blanda väl. Fördela blandningen på tortillabröden. Strö över ost. Vik upp en botten nedtill och rulla ihop till täta rullar. Toppa med salsasås, matyoghurt eller gräddfil. Om du får över av bönröran går den bra att frysa.

 

Skriv ut recept