• Förberedelse:
    10 min
  • Tillagning:
    5 min
  • Wonderbag:
    1 timme
Receptet är skapat av Birgitta Höglund.

brysselkal_citron
4 port

 

Ingredienser:

½ kg brysselkål
2 msk pressad, ekologisk citron
Vatten så det täcker
1 msk salt
1 tsk chiliflingor eller 1 färsk chili

Till servering
50 g smör
½ ekologisk citron i skivor
Lite extra chili och flingsalt

 

Så här gör du:

Ansa och dela brysselkålen i halvor. Lägg i kastrull med vatten, citronsaft och salt. Koka upp i 5 minuter med locket på.

Ställ ner kastrullen på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt igen väl.

Låt stå i en timme. Häll av vattnet och rör ner smöret och små skivor av citron. Strö lite chili och flingsalt över.

Brysselkålen smakar riktigt gott tillsammans med stekt fisk, kyckling och fläskkött.

Skriv ut recept