• Förberedelse:
    10 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    3 timmar
Vegetarisk rätt
4 portioner

Broccolisoppa
 

Ingredienser:
3 msk olivolja
1 gul lök, tärnad
1 grovhackad broccoli
1 msk grovkornig senap
1 msk färska timjanblad
9 dl grönsaksbuljong (eller kyckling)
5 dl färsk spenat, hackad

salt och peppar
basilikaolja (frivilligt)
färska basilikablad

 

Tillagning:

Hetta upp en 2-3 liters gryta på medelhög värme. Tillsätt olivolja och lök och fräs i 5 minuter, tills löken är mjuk och fått fin färg. Grovhacka broccolibuketterna och övre delen av skaftet. Lägg broccoli, senap, timjan i grytan fyll på med buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt under lock i 5 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 3-4 timmar.

Ta upp kastrullen från bagen, tillsätt färsk spenat och mixa blandningen med hjälp av en stavmixer eller en matberedare. Salta och peppra efter smak.

Garnera gärna med några droppar basilikaolja och färska basilikablad. Servera tillsammans med knaprigt fullkornsbröd med ost.

Skriv ut recept