• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    25 minuter
  • Wonderbag:
    3 timmar
4 portioner
BBQ_Pulled_chicken

 

Ingredienser:

1 kg kycklinglår, skinn-
och benfria (putsa ev. fett)
1 msk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk hackad grön chili (tillval)
3 msk äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
1 msk tomatpuré
1 msk Worcestershire sås
2 tsk fransk senap
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl kycklingbuljong
2 tsk majsstärkelse/redning

 

Så här gör du:

Lägg kycklinglåren i en stor skål och blanda dem med paprika och salt.

Bryn kycklingen i olivolja på medelvärme i en gryta på spisen tills de har fin färg. Bryn kycklingen i omgångar och lägg åt sidan.

Lägg i övriga ingredienser i grytan och koka upp. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och koka upp igen. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter med locket på .

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i minst 3 timmar för att avsluta tillagningen (den kan stå kvar längre).

Ta upp kycklingen. Dela kycklingköttet i bitar på en skärbräda med hjälp av två gafflar.

Sila tomatsåsen som kycklingen tillagats i och häll över i en kastrull. Blanda lite av vätskan med majsstärkelse så den löser sig. Vispa ner redningen i såsen tills den uppnår önskad tjocklek .

Lägg upp den strimlade kycklingen på ett serveringsfat, häll över lite av såsen och blanda om tills kycklingen är lagom fuktig. Du kan självklart använda din favorit-barbequesås i stället.

Dela och grilla hamburgerbröden. Lägg kycklingköttet mellan bröden ­tillsammans med såsen. Toppa gärna med coleslaw, gräddfil eller skivad rödlök och skivade jalapenos.
 

Skriv ut recept