• Förberedelse:
    20 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    3 timmar
4-6 portioner
aubergine_kottfarsgryta

 

Ingredienser:
ca 1 kg köttfärs
2 st auberginer
1 gul lök
3 klyftor vitlök
250 gr champinjoner
1 röd paprika
1 msk ox- eller köttbuljong
ca 3 dl vatten
3 st burkar krossade tomater
1/2 tub koncentrerad tomat puré
Olja (att steka auberginerna med)
salt och peppar

 

Så här gör du:

Skiva upp aubergine i ca 1 cm stora skivor. Lägg upp dem på ett större fat och salta lätt ovanpå så att vätskan dras ut, det tar 20-30 minuter.

Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och fräs i en stekpanna några minuter. Lägg sedan ner allt i en gryta.

Stek aubergineskivorna i olja så de får färg på båda sidorna. Täck ett fat med hushållspapper och lägg aubergineskivorna på hushållspapperet så så oljan dras ut lite innan dessa också läggs ned i grytan.

Fräs köttfärsen, krydda med salt och peppar och lägg färsen i grytan.

Rör ner de krossade tomaterna och 1/2 tub koncentrerad tomatpuré samt buljong. Koka upp och låt sjuda med locket på i 10-15 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i minst 3 timmar (den kan stå i upp till 8 timmar).

Servera grytan med ris, bulgur eller pasta. Toppa gärna med lite riven parmesan. En fräsch sallad är gott till.

 

Skriv ut recept