• Förberedelse:
    30 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar
4-6 portioner

Lager av lättstekt örtkryddad aubergine med tomat-, lök- och örtsås tillsammans med klassisk italiensk parmesanost.
 

 

Ingredienser:

Olja till stekning
5 medelstora auberginer, skurna i tunna skivor
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 x 400 g krossade tomater på burk
1 msk blandade örter, hackade
2,5 dl riven parmesanost
Salt och peppar
1-2 msk socker eller motsvarande sötning

 

Så här gör du:

Värm lite olja i en stekpanna och stek de kryddade aubergineskivorna i olja tills de blir gyllenbruna. Lyft ur och låt rinna av på hushållspapper.

Bryn löken och vitlök. Tillsätt de hackade tomaterna, örter, socker och smaka av med salt och peppar.

Välj en medelstor stekgryta med lock. Häll en tredjedel av tomatsåsen och lägg på aubergineskivor. Toppa med burk tomat och lökmixen och 1/3 av parmesanosten. Upprepa med ett nytt lager med en tomatsås, aubergine, lökmix ochparmesan. Avsluta sista lagret med ett parmesan.

Ställ grytan på spisen och låt koka upp. Lägg locket på och låt sjuda i ca 5 minuter.

Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg den mjuka tygkudden överst och förslut ordentligt med dragsnöret. Låt stå i 2 timmar.

Garnera med persilja och servera med knaprig ciabatta och en fräsch sallad. Om du vill kan du toppa med mozzarella. Rätten kan också serveras kall.

 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept