• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    25 minuter
  • Wonderbag:
    2 timmar
4-6 portioner

sticky_asian_style_chicken
 

Ingredienser:

1 msk olivolja
800 g färsk kycklinglårfilé
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
1 msk ingefära, riven
1 grön paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
3 dl ananasjuice
1,5 dl buljong (vatten med buljongtärning)
2 msk farinsocker eller honung
2 msk soja
salt och peppar
redning, t ex 2 msk majsstärkelse eller annat alternativ
Hackad salladslök eller koriander till garnering

 

Så här gör du:

Krydda kycklingen med salt och peppar.
Välj en medelstor gryta med ett tättslutande lock. Värm oljan och bryn några kycklingfiléer åt gången. Ta bort och ställ åt sidan.

Häll lök, vitlök, ingefära och paprika i grytan och låt fräsa i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt kycklingen och alla återstående ingredienser utom garneringen.

Koka upp, lägg lock på grytan, sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.

Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt till ordentligt med dragsnöret. Låt stå i 2 timmar.

Ta upp grytan ur Wonderbagen. Garnera med hackad salladslök eller koriander och servera till exempel med basmatiris.
 

Recept: Ursula Rohrs, Executive Chef and Food Specialist
Skriv ut recept