• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    5 minuter
  • Wonderbag:
    1-4 timmar
20-25 portioner

 

022
Ingredienser:

10 äpplen
4 kanelstänger
1½ dl vatten
1 dl pressad lime
1 dl färsk ingefära i tunna skivor
Rivet skal av 2 lime och rostade nötter till serveringen

 

Så här gör du:

Tvätta och riv limefrukterna fint, spara skalet till serveringen och strö det då över kompotten.

Skala äpplena, dela i fyra delar och skär bort kärnhusen eller ta ur dem först med äppelpipa. Dela varje klyfta i två delar.

Koka upp vatten, limesaft, kanelstång och ingefära. Lägg ner äppelbitarna och låt sjuda under lock i 5 minuter. Skaka om grytan så allt blandas ett par gånger.

Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och förslut bagen väl med dragsnöret.

Låt äppelkompotten stå och mjukna i 1-4 timmar, beroende på hur mjuka du vill ha äpplena.

Servera äpplena ljumma med lite spad över och rostade nötter eller mandlar runtom. Vispad kokosgrädde med vaniljpulver blir ett gott tillbehör.

Låt kompotten kallna, häll upp på burkar och frys in det som blir över till kommande behov.
 

Receptet är skapat av Birgitta Höglund.
Skriv ut recept