• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    5 minuter
  • Wonderbag:
    1 timme
4 portioner
appelkomp

 

Ingredienser:
ca 10-15 st äpplen
1 – 1/2 dl vatten
1 tsk kanel
1/2 – 1 dl socker

 

Så här gör du:

Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär i klyftor och lägg ned i en kastrull. Tillsätt vattnet, sockret och kanelen.

Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Rör om. Mixa äpplena om du vill ha ett slätt äppelmos.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå 1 timme.

Om du lagar äppelmoset på kvällen kan du låta den stå i bagen över natten så har du ett härligt mos att lägga på yoghurten eller gröten till frukosten.

Den passar också perfekt att servera med vaniljglass.

 

Skriv ut recept