• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    4 minuter
  • Wonderbag:
    2 – 4 timmar

En frisk och fräsch marmelad som som är sagolikt god på en rostad brödskiva till frukosten. Smaksätt den med 1 matsked riven ingefära så blir den fantastisk till ostbrickan.

apelsinmarmelad
 

Ingredienser:

4 apelsiner
2 citroner
(tillsammans ca 5 dl fruktmassa)
5 dl syltsocker
2,5 dl vatten

 

Tillagning:

Skölj och klyv frukterna på längden (från knopp till skaft) i 6-8 delar. Skär klyftorna i så tunna skivor som möjligt på tvären. Lägg fruktmassa, vatten och socker i en gryta och låt koka upp. Låt massan sjuda i 2 minuter och skumma sedan av ytan. Lägg på locket och koka marmeladen försiktigt i ytterligare 2 minuter.

Behåll locket på och ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och förslut noga. Låt stå i ca 2-4 timmar. Öppna och häll försiktigt över marmeladen i varma väl rengjorda burkar. Marmeladen stelnar när den kallnar.

 

Skriv ut recept