• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    15 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar
4 portioner
anneliskyckling

 

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
½ zucchini, delad och skivad
ca 10 champinjoner, hackade
½ purjolök, hackad
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 burk kokosmjölk
½ pressad citron
salt, peppar, soja efter behag

 

Så här gör du:

Bryn lök, vitlök, purjolök, och champinjoner. Lägg allt i en tjockbottnad gryta eller kastrull.

Salta och peppra kycklingfiléerna. Blanda olja och soja i stekpannan och bryn filéerna ca 3-4 min på varje sida. Lägg sedan över kycklingen i grytan tillsammans med grönsakerna. Häll över en burk med kokosmjölk och rör om.

Låt sjuda under lock i ca 10 -15 minuter.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt stå i 4 timmar (ända upp till 8 timmar).

Servera tillsammans med ris och en fräsch sallad.
 

Skriv ut recept