• Förberedelse:
    15 minuter
  • Tillagning:
    30 minuter
  • Wonderbag:
    4 timmar
4-6 portioner
hogrevsgryta

 

Ingredienser:
ca 1 kg högrev
1 gul lök
½ purjolök, strimlad
½ vitlök, pressad
1 st röd paprika, tärnad
2,5 dl färdig BBQ-sås
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
Salt och peppar

 

Så här gör du:

Skär köttet i minst fyra bitar eller fler mindre bitar. Lägg köttet i en bunke och häll över ca 2,5 dl BBQ-sås, rör om så att köttet blandar sig i marinaden. Det är bra om köttet kan stå en liten stund.

Bryn först alla grönsaker och häll över i en medelstor gryta eller kastrull med kortare handtag (3-4 liter). Bryn sedan köttet några minuter på varje sida så det får färg. Lägg det tillsammans med grönsakerna i grytan.

Häll 2 dl vatten i stekpannan för att lösa upp smakerna som finns kvar. Tillsätt 2 msk tomatpuré, rör om och häll sedan över vätskan i grytan. Koka upp grytan och låt rätten puttra ca 20-25 min på spisen.

Behåll på locket på och ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag. Lägg på tyglocket och knyt till ordentligt. Låt rätten stå i 4 timmar.

Servera gärna med bulgur, ris eller potatis och en fräsch sallad. Köttet är otroligt mört och kan även serveras som ”pulled beef” i hamburgerbröd tillsammans med coleslaw, eller som tacotillbehör.
 

Skriv ut recept